Υλοποίηση “Σχολής Γονέων” από τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Αποκορώνου Πλατανιά, και Κισσάμου

Τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Αποκορώνου Πλατανιά, και Κισσάμου θα υλοποιήσουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019, πρόγραμμα συμβουλευτικής ενημέρωσης για γονείς παιδιών ηλικίας από 6 έως 18 ετών, υπό τον γενικό τίτλο: «Σχολές Γονέων».

Το εν λόγω πρόγραμμα – το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας των Δήμων Αποκορώνου, Πλατανιά και Κισσάμου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης – θα περιλαμβάνει συμβουλευτικές ημερίδες και σεμινάρια βιωματικού χαρακτήρα, κάθε μήνα και στους τρεις Δήμους, σε θεματικές σχετικές με την ανάπτυξη παιδαγωγικών, ψυχολογικών και ιατρικών θεμάτων που αφορούν την παιδική και εφηβική ηλικία.

Τους στόχους και τις λεπτομέρειες του ως άνω καινοτόμου προγράμματος παρουσίασαν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 – σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν – ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης και η Αντιδήμαρχος Αποκορώνου κα. Αργυρώ Μπενάκη, οι οποίοι επισήμαναν την ανάγκη υλοποίησης τέτοιων πρωτοβουλιών διαδημοτικής συνεργασίας που συμβάλουν στην ενημέρωση των γονέων και στην υποστήριξη τους ως προς το γονεϊκό τους ρόλο και τις σχέσεις τους με τα παιδιά, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους τους επιστημονικούς, κοινωνικούς και άλλους φορείς που θα συμμετάσχουν στο συμβουλευτικό πρόγραμμα με τα εξειδικευμένα στελέχη τους.

Τέλος, όπως τόνισαν η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει επίσης το ρόλο και τη χρησιμότητα των Κέντρων Κοινότητας τα οποία ως κοινωνικές δομές που δραστηριοποιούνται στην κοινότητα, μπορούν να καταγράφουν με μεγαλύτερη αμεσότητα τα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο και να σχεδιάζουν δράσεις και προγράμματα, όπως είναι οι Σχολές Γονέων, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.