Στις 27 Απριλίου διεξάγεται από το Δήμο Πλατανιά το εργαστήριο ψηφιακής καινοτομίας & e-διακυβέρνησης – Platanias #citylab

Στις 27 Απριλίου διεξάγεται από το Δήμο Πλατανιά το εργαστήριο ψηφιακής καινοτομίας & e-διακυβέρνησης – Platanias #citylab

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο της στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, διοργανώνει την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 09.30-14.30, στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort (Πλατανιάς Χανίων), το 1ο Platanias #citylab , ένα συμμετοχικό εργαστήριο καινοτομίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που έχει ως στόχο, αφενός την παρουσίαση των νέων εφαρμογών ψηφιακής καινοτομίας και συμμετοχικότητας που ολοκλήρωσε ο Δήμος το προηγούμενο διάστημα και αφετέρου την έναρξη μιας δημιουργικής συζήτησης με πολίτες και επιχειρήσεις για την ανάδειξη της χρησιμότητας των τεχνολογικών εργαλείων στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην τοπική ανάπτυξη, ταυτόχρονα με την ανάδειξη καλών πρακτικών από ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού που πρωτοπορούν στους ως άνω τομείς.

Για το σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν στο #citylab  μια σειρά από καταξιωμένα στελέχη Δήμων και Περιφερειών, τα οποία θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές υλοποίησης δράσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από τους φορείς που εκπροσωπούν.

Το #citylab  μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, επιχειρηματίες, στελέχη και υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, στελέχη οργανισμών του δημοσίου ή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και γενικά όποιος θέλει να συμβάλλει για τη βελτίωση του τόπου και την τοπική ανάπτυξη, με εργαλείο τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες.

Τι είναι το #citylab ;                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Το #citylab  είναι ένα συμμετοχικό εργαστήριο, με φυσική και ψηφιακή υπόσταση, που επικεντρώνεται στην ανάδειξη δράσεων ψηφιακής καινοτομίας και το οποίο συμβάλει                                       – μεταξύ άλλων –   στην χαρτογράφηση του τοπικού κοινωνικού και δημιουργικού κεφαλαίου των πόλεων (human & social creative capital).

Βασική θεματολογία Platanias #citylab 
Η βασική θεματολογία του Platanias #citylab  περιλαμβάνει:
Καλές πρακτικές υλοποίησης δράσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης / opendata / opengov από Δήμους στην Ελλάδα.
Τι κάνει μια πόλη “έξυπνη”;
Δημόσιες ψηφιακές υποδομές και τοπική επιχειρηματικότητα – startups.
Παρουσίαση και αξιοποίηση νέων ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών του Δήμου Πλατανιά.

Το Πρόγραμμα του #citylab 
09:30 – 10.00: Χαιρετισμοί
10.00 – 10.15: Καλωσόρισμα – Εισαγωγική Ομιλία από το Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη.
10.15 – 10.30: «H Στρατηγική Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Πλατανιά & οι νέες υπηρεσίες e- διακυβέρνησης» / Γαβριήλ Κουρής, Γενικός Γραμματέας Δήμου Πλατανιά.
10.30 – 11.00: «Παρουσίαση των νέων υπηρεσιών ψηφιακής καινοτομίας & ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Δήμου Πλατανιά» / Γιώργος Καραμανώλης, Co-Founder & CTO / CIO, Crowdpolicy.
11.00 – 11.15: Διάλειμμα – Coffee break.
11:15 – 13:15: Παρουσίαση Καλών Πρακτικών ΟΤΑ | Η Στρατηγική των “Έξυπνων Πόλεων” & καινοτόμες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

● «e-Ρέθυμνο και ψηφιακές υπηρεσίες προς τον πολίτη» / Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου.

● «Παρουσίαση του κόμβου Διαδικτυακών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ για τους Δήμους (govHUB)» / Γιάννης Τσιάμης, Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε. – Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ορχομενού.

● «Η στρατηγική Αστικής Ανθεκτικότητας & τα ανοιχτά δεδομένα ως εργαλεία ενίσχυσης της διαφάνειας & αποτελεσματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης». / Γιώργος Δημαρέλος, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

● «Στρατηγικός σχεδιασμός & βέλτιστες πρακτικές της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» / Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

● «Ηράκλειο – Έξυπνη πόλη: Σχεδιασμός & καθημερινότητα του πολίτη» / Κωστής Μοχιανάκης, Διευθυντής Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου.

● «Ο Δήμος Χανίων στο δρόμο των έξυπνων πόλεων υλοποιώντας καινοτόμες δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» / Σεβαστή Πολυχρονάκη, Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής Δήμου Χανίων.

● «Ασφαλής διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Το έργο “Secure Document Exchange with e-Delivery in Greece” & η συμβολή του Δήμου Πλατανιά σ’ αυτό» / Δημήτρης Παπαδημητρίου, Στέλεχος Γραφείου Τ.Π.Ε. Δήμου Πλατανιά.
13:15 – 14:00: Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού τεχνολογικών υπηρεσιών με τους πολίτες και τα στελέχη ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.
14:00 – 14:30 Συμπεράσματα – Συζήτηση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Platanias #citylab , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στη σελίδα: www.facebook.com/events/113375169461580