ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βιωματικό σεμινάριο συμβουλευτικής για γονείς που υλοποίησε δωρεάν το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά υπό τον τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με το παιδί μας», με εισηγήτρια/εμψυχώτρια την ψυχολόγο κα. Αννέτα Μαρκογιαννάκη.

Το σεμινάριο – το οποίο διήρκησε συνολικά 6 εβδομάδες – απευθυνόταν σε γονείς με παιδιά Δημοτικού 6-12 χρονών και είχε ως στόχο να βοηθήσει τους γονείς στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και στην ενίσχυση της επικοινωνίας στο οικογενειακό περιβάλλον έτσι ώστε να βελτιωθεί η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των παιδιών και η εποικοδομητική επικοινωνία με τους γονείς τους, μέσα από την αμοιβαία εμπιστοσύνη και αποδοχή.

Στη σημερινή, καταληκτική, συνάντηση του σεμιναρίου το παρών έδωσε, εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γαβριήλ Κουρής ο οποίος ευχαρίστησε τους 16 συμμετέχοντες για την ενεργή συμμετοχή τους στο ανωτέρω σεμινάριο – καθώς και την εισηγήτρια κα. Μαρκογιαννάκη  η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς – ενώ παρουσίασε τις δράσεις και υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας στον ωφελούμενο πληθυσμό του Δήμου. Παράλληλα, επισήμανε πως ανάλογες δράσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα προς γονείς – αλλά και άλλες ομάδες του πληθυσμού, για μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα – προγραμματίζεται να υλοποιηθούν από το Δήμο και το Κέντρο Κοινότητας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 07.30 – 15.30. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη της δομής προκειμένου να ενημερώνεται αναλυτικά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις προγραμματιζόμενες δράσεις στα τηλέφωνα: 28213 41033 & 28213 41040 και στο e-mail: kentrokoinotitas@platanias.gr .