Ενημέρωση προσωπικού Κοινωνικών Δομών & Προγραμμάτων Δ. Πλατανιά για θέματα εξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ

Συνάντηση ενημέρωσης και δικτύωσης με τα στελέχη της Μονάδας Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, είχαν την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά – στο δημοτικό κατάστημα Αλικιανού – στελέχη και προσωπικό των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων που λειτουργούν στο Δήμο Πλατανιά – και ειδικότερα του Κέντρου Κοινότητας και των δύο προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» – παρουσία του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Πλατανιά (ΚΕΔΗΠ) κ. Αντ. Καπνισάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δ. Πλατανιά σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την θεραπεία νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων, παρουσιάστηκαν εκτενώς οι υπηρεσίες συμβουλευτικής και απεξάρτησης καθώς και τα προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας που παρέχει το ΚΕΘΕΑ, ενώ από πλευράς Δήμου Πλατανιά προτάθηκε, όπως στο προσεχές διάστημα προγραμματιστεί από κοινού με το ΚΕΘΕΑ, η οργάνωση δράσεων ενημέρωσης προς την κοινότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την προώθηση της πρόληψης σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού (π.χ. σχολεία). 

Τέλος, από πλευράς των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας και των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», υπήρξε παρουσίαση, των υπηρεσιών που – οι ως άνω δομές – παρέχουν και ανταλλαγή ενημερωτικού υλικού.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Δ. ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά αποτελεί μια νέα κοινωνική δομή που εστιάζει στην υποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 07.30 – 15.30. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 28213 41033 & 28213 41040 και το email: kentrokoinotitas@platanias.gr .

Αρχείο:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ.doc