Εθελοντικό Πρόγραμμα Κοινοτικής Ενδυνάμωσης από το Δήμο Πλατανιά σε συνεργασία με το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης: Με τη συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας

Φωτογραφία του χρήστη Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά

Εθελοντικό Πρόγραμμα Κοινοτικής Ενδυνάμωσης/ Ανάπτυξης με θέμα “ΚΡΗΝΕΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΖΩΗΣ” θέτουν σε εφαρμογή ο Δήμος Πλατανιά και το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Τμήμα ΦΚΣ και σε συνδιοργάνωση με την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), τις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πλατανιά και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάδειξη τεσσάρων πολιτιστικών τοποσήμων (ΚΡΗΝΩΝ) – όσες και οι δημοτικές ενότητες του Δήμου Πλατανιά και συνολικά ενός πολιτιστικού-περιβαλλοντικού και κοινωνικού μονοπατιού, μέσω της άσκησης της Κοινωνίας των Πολιτών στο Συμμετοχικό Σχεδιασμό, για τη συνοχή και την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.

Η Εναρκτήρια – Ενημερωτική Συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18.00-20.00 και θα ακολουθήσει η πρώτη εκπαίδευση στελεχών το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10.00-14.00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Πλατανιά, στις Βουκολιές.

Προσκεκλημένος Εμπειρογνώμονας-Ειδικός ο κ. Γεώργιος Τσιώλης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην εκπαίδευση του Σαββάτου 2/12/2017 προϋποθέτει αυστηρά παρουσία στην Εναρκτήρια Ενημερωτική Συνάντηση της Παρασκευής 1/12/2017. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές συνοδευόμενες από σύντομο βιογραφικό (έως 250 λέξεις) και τα κίνητρα συμμετοχής των συμμετεχόντων στο info@cretaadulteduc.gr. Περισσότερες πληροφορίες στο www.cretaadulteduc.gr.